-
-
192 m
46 m
0
25
50
99,32 χιλιόμετρα

24 εμφανίσεις, 0 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Broeksittard, Limburg (Nederland)

Fietstocht voor de racefiets van Sittard via Geulle, Bemelen en Sint Geertruid naar Mesch en dan via ’s Gravenvoeren, Banholt, Gulpen, Eys en Hoensbroek weer terug. Onderweg worden diverse klimmen meegenomen, zoals de Schieversberg, de niet zo lang geleden geasfalteerde klim tussen de Voerstreek en Nederland, Altenbroek-Stashaag, de Koning van Spanje en de Eyserbosweg. Zie het profiel met de namen van de cols als foto-bijlage. De gehele route is geschikt voor de racefiets.
De tocht begint in woonwijk Haagsittardpark en gaat via de Lahrweg naar de Kollenberg, waar je naar de Rosa kapel klimt. Net buiten Munstergeleen fiets je langzaam omhoog naar Puth, waarna je een mooie afdaling hebt richting kasteel Terborg. Via Spaubeek en het klimmetje Hobbelrade gaat het naar Beek en dan door naar Geulle. Hier daal je af naar het Maasdal via de Slingerberg, en beklim je direct daarna de Schieversberg. Korte tijd daarna daal je af naar Bunde en fiets je via Weert naar het fietspad ten oosten van Maastricht. Hier kies je de doorsteek naar Bunde waar de mooie klim langs groeve ’t Rooth je de heuvelrug op brengt. Je daalt af en klimt via de Keunestraat naar Cadier en Keer. Een steile afdaling met gevaarlijke bocht, en de korte klim Hamelsbach brengt je in Eckelrade en kort daarna in Sint Geertruid. Je daalt af en beklimt Moerslag. Met mooi zicht op het Maasdal en de Sint Pietersberg / Montagne Saint Pierre aan de overkant daal je weer af en komt in Mesch. Via een mooi gelegen fietspad fiets je de grens over naar ’s Gravenvoeren. Hier fiets je door het mooie Noordal naar Altenbroek om gelijk België weer te verlaten via een klim, waarvan het Nederlandse deel recent is geasfalteerd (en het Belgische deel een verweerd soort beton). Boven daal je weer af richting Noorbeek om gelijk weer het korte maar steile Bergenhuizen te beklimmen. Je fietst door naar Banholt en Reijmerstok. Een mooie lange afdaling brengt je in Euverem en via het in het Gulpdal gelegen Pesaken, waarna snel de beklimming van de Koning van Spanje volgt. Afdaling via de steile Gulperberg-Oost naar Partij. Via Wittem gaat het naar Eys waar de zwaarste klim van de dag volgt: de Eyserbosweg. Na Elkenrade daal je af naar de voet van de Vrakelberg. Na deze klim is het voornamelijk afdalen richting Ransdaal en dan ten westen van Voerendaal, deels over een smal fietspad, naar Weustenrade. Je fietst naar kasteel Hoensbroek en neemt dan twee nieuwe fietspaden door het Geleenbeekdal. In Schinnen verlaat je het fietspad en gaat het naar Oirsbeek, waar de laatste klim van de dag wacht: de Schatsberg. Via Hillensberg in Duitsland fiets je terug naar Sittard.
Ravitaillering o.a. bij kasteel Terborg, in Geulle, Bemelen, Cadier en Keer, Sint Geertruid, ’s Gravenvoeren, Partij en Wittem.
Πληροφορία

Altenbroek-Stashaag

Vrij nieuwe klim doordat deze aan Nederlandse kant net geasfalteerd is. Aan Belgische kant verweerd beton. Mooie klim door het bos na een begin door het Noordal bij kasteel Altenbroek.
Πληροφορία

Bergenhuizen

Korte maar steile klim naar het dorpje Bergenhuizen. Zie https://www.klimtijd.nl/beklimming/bergenhuizen. Je slaat wel linksaf aan het begin van het dorpje, maar je hebt dan het steilste gehad.
Πληροφορία

Eyserbosweg

Beroemde klim vanuit Eys. Zwaarste van de dag. Zie https://www.klimtijd.nl/beklimming/eyserbosweg
Πληροφορία

Groeve 't Rooth

Mooie klim door bos en langs mergelgroeve wat nu natuurgebied is. Parallel aan de bekende Bemelerberg. Zie https://www.klimtijd.nl/beklimming/eyserbosweg
Πληροφορία

Kollenberg

Eerste klimmetje langs voetvallen naar de Rosa kapel. Eerst een fietssluis.
Πληροφορία

Koning van Spanje

Prachtige naam: Koning van Spanje. Niet al te moeilijke klim van de Gulperberg. Zie https://www.klimtijd.nl/beklimming/koning-van-spanje
Πληροφορία

Schieversberg

Stevige klim in Geulle aan de rand van de Maasvallei. Zie https://www.klimtijd.nl/beklimming/schieversberg
Πληροφορία

Vrakelberg

Korte maar heftige klim. Na deze klim is het meeste klimmen gedaan voor de dag. Zie https://www.klimtijd.nl/beklimming/vrakelberg

2 αξιολογήσεις

  • Φωτογραφίες Tjakko

    Tjakko 11 Σεπ 2019

    Prachtige route! Moeten we snel nog eens doen ... :-)

  • Φωτογραφίες Tjaart Molenkamp

    Tjaart Molenkamp 11 Σεπ 2019

    Klinkt goed! Inderdaad genoten...

You can or this trail