kardnora
42 1 6

Σύνολο σημείων 36

Uploaded 6 Νοεμβρίου 2013

-
-
1.167 m
953 m
0
1,2
2,4
4,83 χιλιόμετρα

1249 εμφανίσεις, 5 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Traibach, Styria (Austria)

1843-ban Alpel (mai Alpl) nevű kis faluban született a híres stájer költő, Peter Rosegger. A szegény családból származó író tehetségével és személyes tapasztalataival mutatta be a stájer paraszti életet és szerettette meg milliókkal az olvasást és a természetjárást. Munkásságáért kétszer jelölték irodalmi Nobel Díjra. A költő szülőháza Alpl-ban találhatü egy fenyvessel övezett erdei tanya (Klumpeneggerhof), jelenleg múzeumként üzemel.
καταφύγιο

Zinkhaus

A Zinkhaus történetét a valamikor XIX. század elején kezdték írni. Közel ezer méter magasan, egy mesebeli domboldal és az azon csörgedező patak ideális otthont adott az épülő vízimalomnak. Pontos építési évét nem tudjuk, de már egy 1902-es fotón is nagyon öreg kőháznak tűnik. A ház sziklára épült, báját a 80 cm-es kőfalak vigyázzák az örökkévalóságnak. Nevét a pici ablakairól kapta, amik éjszaka úgy világítanak, mint egy cinkmécses ablakai. A környékbeli falvak lakói sok-sok évtizede Zinkhaus-ként ismerik.
Provisioning

Gasthaus Waldesruhe - Königshofer

Waypoint

Lendkreutz

Waypoint

Schmiedhofer

szarvasfarm
κάστρο

Roseggers Gebursthaus

1843-ban Alpel (mai Alpl) nevű kis faluban született a híres stájer költő, Peter Rosegger. A szegény családból származó író tehetségével és személyes tapasztalataival mutatta be a stájer paraszti életet és szerettette meg milliókkal az olvasást és a természetjárást. Munkásságáért kétszer jelölték irodalmi Nobel Díjra. A költő szülőháza, egy fenyvessel övezett erdei tanya (Klumpeneggerhof), jelenleg múzeumként üzemel.
Waypoint

Forstweg

Meredek hegyi túraút visszavisz Alpl főútjára, a Gasthaus Königshofer elé

Σχόλια

    You can or this trail