-
-
1.276 m
805 m
0
1,7
3,4
6,83 χιλιόμετρα

3587 εμφανίσεις, 86 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Tjentište, Republika Srpska (Bosnia and Herzegovina)

Sa Tjentista okrenuti lijevo prema Dragos Sedlu (ima putokaz). Nakon cca 10-ak km stizete do Dragos Sedla gdje ostavljate auto. Odatle putom 100m do groba Nurtije Pozderca i potom planinarskom stazom Perućica. Napomena, jedina voda je tu, odmah na pocetku staze. Staza se blago spusta. Malo iza Zečevog Dragoša, u šumi, glavna, markirana, staza ide pravo, a nemarkirani odvojak, iako vidljiv ide blago desno. Slijediti ga i držati se sve desno dok ne dođete do velikog srušenog stabla na čijem drugom kraju počinje ekstremni spust. Ta je tačka na cca 1000m, a imate spusta do na 800m do vodopada. Staza je strma, ne preporucuje se kada je mokro. Stapove obavezno nositi. Staza je, kako rekoh, nemarkirana, ali je dobro "uhodana" i jasno vidljiva.

Napomena za track: taj strmi dio ide ispod stijene, u rupu, dokm se ne dodje do vodopada. Posto je GPS signal bio slab, track je nidje veze, ali kako rekoh, ne mozete masiti. Krecite se prema zvuku vodopada :) Zbog ovog spusta sam i stavio oznaku "difficult".

Napomena za dozvolu: Na pocetku staze pise da je pristup vodopadu zabranjen. Nije mi jasna ta zabrana, da li zbog tezine staze ili necega drugog.

Napomena za kartu: Ulaz u NP Sutjeska je 5KM po osobi i 3 KM za auto.

Σχόλια

    You can or this trail