RofoManus

Σύνολο σημείων 1089

Uploaded 13 Νοεμβρίου 2019

Recorded Νοεμβρίου 2019

-
-
196 m
119 m
0
1,6
3,1
6,26 χιλιόμετρα

81 εμφανίσεις, 8 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Renau, Catalunya (España)

Aquest itinerari és una ruta circular que es desenvolupa des de l’ermita de la Mare de Déu del Lloret, travessant el torrent de Renau, i el nucli urbà de la mateixa població, passant prèviament per conreus, principalment de vinya i zones típiques de bosc mediterrani.
Nosaltres l’hem començat des de el nucli de la població.
L’objectiu d’aquest itinerari és proposar una ruta al voltant de Renau per tal de posar en valor el patrimoni cultural i natural de la població.
La zona per on transcorre l’itinerari té un alt valor agrícola, amb presència de vinya, oliveres i ametllers, espais combinats amb construccions de pedra seca, dotant de valor simbòlic i identitari al paisatge. La diversitat de paisatges presents (fluvials, forestals, rurals...) aporten a aquest recorregut un alt valor paisatgístic i ecològic, sent un espai amb una alta biodiversitat associada.
Durant aquest itinerari trobarem informació sobre la població de Renau i l’ermita de Mare de Déu del Lloret, el pla d’acció per a la biodiversitat, els paisatges presents, el torrent de Renau i la vegetació i la fauna de la zona. Aquest recorregut també disposa d’un petit parc de salut on fer exercici i que compta amb diversos plafons informatius que senyalen diferents pautes per tal de mantenir un estil de vida saludable.
”L'església parroquial està dedicada a Santa Llucia. Es va construir entre 1749 i 1756, A mitjans del segle XIX se li va afegir el campanar. En el seu interior es conserva una imatge gòtica de la Verge del Lloret així com una altra imatge del segle XVII de la Verge del Rosari. Destaca també una creu de plata del segle XVII. No queden restes de l'antic castell que va ser incendiat durant la Guerra dels Segadors.
Als afores del poble es troba el santuari de la Mare de Déu del Lloret. Apareix documentat en el segle XVII encara que la capella original es va substituir en 1704. És de nau única i les parets estan decorades amb unes pintures, obra de Josep Maria Jujol, realitzades en 1925. Compta amb un campanar d'espadanya.
En el nucli de Peralta, que es troba deshabitat, poden veure's les restes de l'antiga església parroquial del segle XIV. El temple es trobava cobert amb pintures murals que no van ser descobertes fins a la dècada de 1940. Representen cinc escenes, entre elles un Pantocràtor. Van ser arrencades i traslladades al Museu Diocesà de Tarragona per a la seva conservació.”


Salut!
Waypoint

01 Renau

Començem des de la plaça de Renau.
Σταυροδρόμι

02 Baixada

Sacred architecture

03 Mare de Déu del Lloret

L'ermita de la Mare de Déu de Lloret està documentada la segona meitat del segle XVII, encara que, segons la tradició, ja devia existir a mitjans del segle XIII.La construcció de l'edifici actual s'inicià a la fi del segle XVII (el 1690 s'adquiriren els terrenys) i es beneí el 1704. El segon diumenge de desembre s'hi celebra la festa anual.
Sacred architecture

04 Les Tres Creus

Picnic

05 Parc de salut

Σταυροδρόμι

06 A la dreta

πανόραμα

07 Vistes a Renau

Waypoint

08 Vinyes y pinars

ερείπιο

09 Castell de Peralta

El petit nucli de Peralta, molt a prop de Renau, va ser fortificat amb un castell, per la família Montoliu, entre els segles XII i XIII. El 1477 el lloc va ser llegat al monestir de Santes Creus, que en van mantenir el domini senyorial fins a la seva abolició, al segle XIX. Del castell no en resta cap vestigi i pel que fa a les cases del poble es van anar enrunant fins que l'obertura d'un hotel n'ha possibilitat la recuperació.
Sacred architecture

10 Santa Maria de Peralta

L'església de Santa Maria de Peralta sembla una obra del segle XIV, que en devia substituir una d'anterior. L'espadanya i la sagristia són més tardanes. Procedents d'aquesta església es conserven, al Museu Diocesà de Tarragona, unes pintures murals del segle XIV (dels pocs exemples de l'època a terres de Tarragona) i un retaule del segle XV, i també objectes litúrgics.
Waypoint

11 Oliveres

Waypoint

12 La Rebollosa

πανόραμα

13 Mirador de Renau

Waypoint

14 Vinyes joves

πανόραμα

15 Vistes a l'Argilaga

Waypoint

16 Oliveres joves

Σταυροδρόμι

17 A la dreta - GR 172

Waypoint

18 Pinar

Σταυροδρόμι

19 A l'esquerra - GR172

Ποταμός

20 Torrent de Renau

Σπήλαιο

21 Coves

Ποταμός

22 Torrent de Renau

Continuem al costat del torrent envoltats d'un bonic paisatge.
Waypoint

23 Continuem pel sender

Πληροφορία

24 GR

Σχόλια

    You can or this trail