Moving time  5 ώρες 11 λεπτά

Ώρα  6 ώρες 44 λεπτά

Σύνολο σημείων 4040

Uploaded 2 Δεκεμβρίου 2018

Recorded Δεκεμβρίου 2018

-
-
390 m
101 m
0
5,5
11
21,86 χιλιόμετρα

156 εμφανίσεις, 6 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Santa Gertrudis de Fruitera, Baleares (España)

En motiu de ses festes de Santa Gertrudis i com a tancament se fa aquesta excursió (quizá varen començar el any 1996) i amb es títol de "tant si fa sol com si plou" i dirigida per Mariano Mayans, sempre rutes llargues però de molt bona companyia i precioses panoràmiques, sempre ensenyant una part de s'illa molt polida.
Sortim de Santa Gertrudis un grup de unes 40 persones en direcció a Santa Agnès de Corona, passant per Es Broll,
(Important naixement d’aigua que hi ha prop del punt on el torrent d’en Verd , que ve del nord, conflueix amb el torrent de Buscastell, que està ubicat a la vénda de Buscastell , de Sant Antoni de Portmany) (font eeif)
Aquí a Corona un avituallament de bona sobrassada, botifarró, formatge i vi pagès.
3 horas de bon camí i amb poc asfalt. A partir d'aquí es junta més gent, algo més de 100 persones, per començar una pujada llarga cap es cim des Puig d'en Joan Andreu (389 metres situat a tramontana de l'església de Corona), deixant a la dreta és camí que aniria a Cala Sardina.
Una baixada molt tècnica mos dur a sa punta des Castellar amb unes panoràmiques des pla, des cap nono, i sa punta des Vedrà.
Seguim baixant per arribar a n'és carrerany que tombam a la dreta per anar amb direcció a sa Penya Esbarrada i deixant allà baix a sa nostra dreta Ses Balandres.
Arribada a Sa Penya Esbarrada ( Indret montuós del poble de Santa Agnès de Corona, situat davall sa Talaia de Corona, a ponent del cap Negret. La part de més a llevant d’aquesta elevació es coneix amb el nom del Bisbe. [FCC] ARQUEOLJaciment arqueològic al qual s’accedeix pel camí que parteix del poble de Santa Agnès en direcció oest i que voreja el pla de Corona, al costat dret on el camí descriu un revolt) i fer una parada per menjar i recuperar forces i disfrutar d'unes panoràmiques precioses tant de Ses Margalides com d'es Castellar que es de sin veníem.
Aquí alguns han tornat per sa carretera que fa sa ruta algun kilòmetre més curta, i uns altres hem tornat a agafat es carrerany per sortir a n'és Pou de Corona i un petit tram d'asfalt per sa carretera.
Bunyols, vi pagès, fan és final d'una ruta molt polida, sobre tot sa segona part, dan ses gràcies a n'és organitzadors per fer-la possible.
https://www.ibpindex.com/ibpindex/ibp_analisis_completo.php?REF=37529459327768&LAN=es&MOD=HKG

View more external

Πληροφορία

Santa Gertrudis

Poble
Waypoint

Camí

geocaching

Pou de Gatzara

geocaching

Es broll

Explicat a sa descripció general
Πληροφορία

Santa Agnès de Corona

Pueblo de Santa Inés
Provisioning

Avituallamiento

Recuperació de forces a n'és parking de Santa Agnès a càrrec des organitzadors
κορυφή

Puig d'en Joan Andreu

Punt geodèsic
πανόραμα

Espectacular

Es pla, cap nono i sa punta des Vedrà i ja més en devant ses margalides
Waypoint

Forn de calç

Waypoint

Es Castellar

Punta des Castellar
Σταυροδρόμι

1

Cruce que a l'esquerra aniria a n'és Pou de Corona i cap a la dreta seria direcció ses balandres, S'Illot i sa penya esbarrada
Waypoint

Baixada a ses balandres

Αρχαιολογική θέση

Penya Esbarrada

El lloc va ser descobert fortuïtament, el novembre de 1976, per Ferran Bertazioli Riquer, que va comunicar al Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera l’existència de les restes d’una construcció, aparentment antiga, a la finca de can Jordi. La prospecció arqueològica del lloc, on es varen trobar molts de fragments ceràmics fets a mà i les restes de les estructures en pedra, féu pensar que es podria tractar d’un poblat de l’edat del bronze. Dins del programa d’investigacions del Museu, es va dur a terme una primera campanya d’excavació dirigida pel director del Museu de Menorca, Lluís Plantalamor Massanet , amb la col·laboració de Jordi H. Fernández Gómez , director del Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera i de l’arqueòloga anglesa Celia Topp . Les restes del jaciment estan situades a l’interior d’una franja boscosa, devora del penya-segat que constitueix sa penya Esbarrada, a 200 m sobre el nivell del mar, tot just front per front de les illes Margalides. Des d’aquest lloc hi ha una extraordinària visibilitat de la costa, des del cap d’Albarca i la punta de ses Torres al cap Negret i el cap Nonó. L’excavació ha posat al descobert les restes d’una construcció de planta rectangular feta amb blocs de pedra calcària irregulars més o menys grans, travats amb terra i pedres petites i compartimentada interiorment. Aquesta estructura es troba disposada longitudinalment i paral·lela a la línia de costa. A uns 200 m al nord de les restes excavades, tot just al tall del penya-segat, els despreniments han posat al descobert l’estructura del que podria ser un aljub excavat a la roca i referit internament que conserva a l’interior el seu rebliment. Encara que els resultats de l’excavació no han estat publicats i malgrat la troballa d’una moneda i alguns fragments de ceràmica púnica, les estructures i les restes materials descobertes a can Jordi poden correspondre a l’època medieval islàmica, si bé no es pot descartar qualsevol altra possibilitat fins que no finalitzi l’excavació i l’estudi del jaciment.
Waypoint

Penya esbarrada

Indret montuós del poble de Santa Agnès de Corona, situat davall sa Talaia de Corona, a ponent del cap Negret. La part de més a llevant d’aquesta elevació es coneix amb el nom del Bisbe.
geocaching

Pou de Corona

Pou ben conservat situat a la dreta del camí que va del temple parroquial de Santa Agnès vers sa Talaia de Corona. Darrerament ha pres el nom de pou d’en Baló perquè la vella casa d’aquest nom es troba poc més amunt. Devora el pou es conserven restes de dues grans piques. La que té més a prop procedeix del pou de can Pep Vicent. A la placeta del pou se celebrava una gran festa amb ball pagès, el dia de Sant Joan.

Σχόλια

    You can or this trail