-
-
197 m
93 m
0
3,3
6,5
13,1 χλμ

158 εμφανίσεις, 12 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Llers, Catalunya (España)

L'espai anomenat la Garriga és una zona poc coneguda on la plana de l'Empordà es comença a fer muntanya. El seu relleu és suau, ondulat i de poc pendent. La seva superfície aproximada és de 1.245 hectàrees i es troba repartida entre els termes municipals de Llers, Avinyonet de Puigventós, Vilanant i Vilafant, en una petita part.
Es tracta d'un paratge típicament mediterrani amb un excepcional patrimoni d'arquitectura de pedra seca que inclou feixes, parets, recs i barraques, construït i utilitzat pels habitants de la zona d'antuvi, però que ha arribat als nostres dies força abandonat, per la qual cosa hem de fer un esforç per conservar-lo i recuperar-lo.
La ruta de Llers surt pel carrer de Sant Quirze, gira a la dreta i va fins la rotonda, seguim un petit tram per la carretera i girem a l'esquerra pel camí marcat, passem per les Creus, fins a arribar a l'encreuament d'Itinerànnia AE193Les Brugueres, on girarem a l'esquerra direcció Vilanant.
Seguirem les marques grogues fins a un nou encreuament, l'Olivet d'en Vicenç, i anirem a l'esquerra en la direcció que indica Avinyonet de Puigventós per can Corella. Sempre seguint les marques grogues anirem cap a la devesa d'en Falgarona i pel puig d'en Roca. Passats uns 900 m del puig d'en Roca, trobarem a l'esquerra una pista que retorna cap a Llers per l'Avenc de la Calma. En aquest punt deixarem les marques grogues i seguirem la pista –és l'antic camí de Figueres a Llers–, al cap d'un quilòmetre i mig trobarem la carretera i anirem a l'esquerra, i al cap d'uns 400 metres tornarem a entrar al nucli de Llers pel costat del cementiri.

Σχόλια

    You can or this trail