Jaybrad

Ώρα  5 ώρες 34 λεπτά

Σύνολο σημείων 2625

Uploaded 27 Οκτωβρίου 2016

Recorded Σεπτεμβρίου 2016

-
-
223 m
-5 m
0
4,2
8,5
16,94 χιλιόμετρα

595 εμφανίσεις, 10 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Vic-la-Gardiole, Occitanie (France)

Wandeling door het natuurgied in het bergmassief La Gardiole, onderweg prachtige uitzichten en natuur. Doel is het abdij van Saint Felix de Monceau, om vervolgens af te dalen via de wijnvelden en het Marais de la Grande Palude weer terug naar het beginpunt.
Deze wandeling is voor iedereen goed te doen, mits voldoende conditie en goede wandelschoenen.
πανόραμα

Abdij

In de verte ziet u de aquaculuur (Oesterkweek) van Bouziques.
φωτογραφία

Bergkristal

Als je er oog voor hebt zie je overal stukken bergkristal liggen, dit stuk was wat groter dan normaal en lag midden op het pad.
ερείπιο

Cabane - Capitelle

Dit is een onderkomen voor de nacht van de herder, of de vijgen, olijven planter. Ook werd het wel als gereedschap schuurtje gebruikt. In de Gardiole staan wel meer dan 100 van deze capitelles. Zij stammen uit het einde van de 18e eeuw tot aan de 20e eeuw.
χώρος στάθμευσης

Camping L'Europe

Aan de overkant van de weg is een parking, hier start de wandeling.
ερείπιο

Capitelle - Cabane - Beehive

Dit is een onderkomen voor de nacht van de herder, of de vijgen, olijven planter. Ook werd het wel als gereedschap schuurtje gebruikt. In de Gardiole staan wel meer dan 100 van deze capitelles. Zij stammen uit het einde van de 18e eeuw tot aan de 20e eeuw.
δέντρο

Chinese aarbeiboom

Onderweg verschillende keren deze Chinese aardbeibomen gezien.
φωτογραφία

Combe Des Bestiaux

φωτογραφία

Druiven plukken

In september wanneer de oogst al geweest is hangen er nog hier en daar trosjes druiven, dit zijn muskaat druiven en super zoet. Je krijgt er wel ontzettende plakhanden van.
Σταυροδρόμι

Hier gaat het steil omhoog.

φωτογραφία

Hier ingaan

De weg oversteken, let op zeer drukke weg.
Σπήλαιο

La Pierre Tintante

Aan het pad dat van de abdij van Saint Félix de Montceau naar Gigean gaat, vindt u de grot van "Pierre Tintante", welke met beton afgesloten is om veiligheidsredenen. Omdat een gat van 10 m diep gevaar vormt voor kinderen, dieren en nieuwsgierige volwassenen. De legende gaat, dat er in tijden van grote droogte door de inwoners van Gigean een loden beeldje in dit gat gegooid werd om de droogte te doorbreken. Een speciale stoet begeleide het beeldje.
Λίμνη

Lac Des Romarins

Dit meertje heb ik niet kunnen vinden. Uitleg: Lac des Romarins heeft nooit bestaan, na een grote regenbui nu ruim twintig jaar geleden, was hier een gedeelte onderwater komen te staan in de vorm van een meer en groeide hier de struikrozemarijn weelderig en overvloedig, sindsdien wordt het "Lac des Romarins" genoemd.
Σταυροδρόμι

Linksaf

Hier linksaf het Forét Domaniale de la Gardiole in.
φωτογραφία

Manége

Λίμνη

Mare de Mège

Hier stond wel water in het meertje, maar ik had de indruk dat het door een lekke waterleiding kwam. Het viel mij op dat er geen sporen van dieren waren.
φωτογραφία

Monument

Waarschijnlijk is hier iemand omgekomen tijdens de jacht.
φωτογραφία

Muurtje van stapelstenen

Over de gehele bergkam was een muur gestapeld.
φωτογραφία

Natuurgebied

φωτογραφία

Onbekent boompje.

Dit bijzondere boompje met vrucht ?? Wie weet wat het is.
Dead-end street

Onverharde weg

χώρος στάθμευσης

Parkeren

φωτογραφία

Picknick

Hier lekker wat gezeten en gelunched, let op dat je teruggaat op het rechtse spoor want na enige tijd gaat het linkse spoor inderdaad naar links en kun je vanwege de muur niet terug op het andere spoor en moet je dus teruglopen.
Dead-end street

Pioch Noir

Wandelpad Une randonnée agréable sur le domaine de la Gardiole au départ de Gigean. Vous y découvrirez différents points de vue remarquables et de très jolis panoramas. Côté Ouest, les éoliennes de Villeveyrac et côté Est, au Pioch Noir, vue imprenable sur les étangs et la mer au loin. Cette randonnée s'effectue sur de belles pistes souvent bordées de pins et de chênes verts. https://www.visorando.com/randonnee-le-pioch-noir-de-la-gardiole-au-depart-d/
Σταυροδρόμι

Rechtdoor

Σταυροδρόμι

Rechtdoor het pad volgen

Vanaf hier ben ik fout gelopen. Dus rechtdoor gaan.
φωτογραφία

Rotswand

Waypoint

Ruine

φωτογραφία

Ruine op kruispunt

ερείπιο

Saint-Félix de Monceau

Abbaye St-Felix-de-Montceau, Herault. Mooie ruïne van benedictijnenabdij, in de buurt van Sete en Montpellier in het natuurreservaat van Gardiole, Languedoc, Frankrijk. Het massief van de heuvels van gardiole is de thuisbasis van de overblijfselen van de abdij van Saint-Félix-de-Montceau, opgericht aan het einde van de 11e eeuw, eerst als Benedictijns, daarna Cisterciënzer en opnieuw weer Benedictijns, evenals de omliggende dorpen die in de middeleeuwen ontstaan zijn en getuigen van een bepaalde activiteit in deze tijd. De werkelijke datum van Stichting van de abdij is onbekend. In 1092, was ze bloeiend, Benedictijnen, bezet door zeven afhankelijke nonnen van het bisdom Maguelonne. Waarschijnlijk is de abdij verbrand in de 15e eeuw. De heuvel werd verlaten in 1514 en de abdij herbouwd binnen de wallen van Gigean. Het historische monument wordt sinds 1970 hersteld door een vereniging met als voorzitter Luc Routier. waarvan het hoofdkwartier zich bevindt in Sète.
Risk

Supersteil.

Dit is een supersteile helling met veel los gravel en zand, dus oppassen geblazen.
Σταυροδρόμι

Terug naar boven

De bedoeling was de bedding te volgen, maar hier strande ik in de stekelboompjes.
Waypoint

Trail

Hier het pad ondrvolgen.
πανόραμα

Uitkijktoren ??

In de verte staat een soort baken bovenop de top van een berg, onduidelijk wat het is, vanaf de tolweg kun je het ook zien.
πανόραμα

Uitzicht naar Balaruc les Bains

In de verte ziet u de aquaculuur (Oesterkweek) van Bouziques.
πανόραμα

Uitzicht op Salins de Frontignan

πηγή

Water depot

πηγή

Waterreservoir

Op verschillende toppen van de Gardiole vind je zulke watertanks.
φωτογραφία

Wijngaarden

In deze wijngaarden worden de muskaatdruiven geteeld.

Σχόλια

    You can or this trail