Albert explorer

Ώρα  3 ώρες 34 λεπτά

Σύνολο σημείων 1860

Uploaded 2 Μαΐου 2021

Recorded Φεβρουαρίου 2021

-
-
261 m
106 m
0
2,7
5,5
10,93 χλμ

21 εμφανίσεις, 0 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Quart d'Onyar, Catalunya (España)

En aquesta excursió a les Gavarres per la riera del Celrè hi trobarem el típic bosc mediterrani amb alzines, pins, surers i roures. La riera temporal i de poc cabdal, per això és millor anar quan hagi plogut.
Comencem baixant des de l'església de Santa Margarida fins als boscos del Celrè. Després de creuar-lo amb una passera, trobem la Gorga de Sant Pare. Un indret petit, però molt bonic, on l'aigua ha modelat la roca. Hi ha uns graons que faciliten el pas. Més endavant trobem l'antic Molí fariner d'en Rigau, on encara es pot veure l'antiga bassa i el carcavà. Anem pujant i amb els prats de Can Bruguera a l'esquerra al final d'aquests pujant a la dreta trobem les ruïnes del Mas de Can Bruguera. Farem un tros pujant lleument envoltats d'arbres i la natura fins a arribar a una gorga de la riera. Si no va molt plena, recomana passar un tram pel bell mig d'aquesta.
L'última pujada arriba acompanyada d'una volta que ens portarà a Can Mascort i a la carretera que puja als Àngels, des d'on s'observa una vista panoràmica de la ciutat de Girona i els seus voltants. A partir d'ara comencem a baixar tornant cap a Quart. Durant la baixada ens toparem amb dos masos abandonats i en ruïnes. El primer, Can Gispert, i el segon molt més gran que l'anterior, Can Rigau. Poc després del segon ja hauríem acabat la ruta pel Celrè, que ofereix més camins per on passar si els hi ha agradat la ruta.
.
.
.
Castellano:
En esta excursión a las Gavarres por la riera del Celrè encontraremos el típico bosque mediterráneo con encinas, pinos, alcornoques y robles. La riera temporal y de poco capital, por eso es mejor ir cuando haya llovido.
Empezamos bajando desde la iglesia de Santa Margarida hasta los bosques del Celrè. Después de cruzarlo con una passera, encontramos la Gorga de Santo Padre. Un lugar pequeño, pero muy bonito, donde el agua ha modelado la roca. Hay unos escalones que facilitan el paso. Más adelante encontramos el antiguo Molino harinero de en Rigau, donde todavía se puede ver la antigua balsa y el carcavà. Vamos subiendo y con los prados de Can Bruguera a la izquierda al final de estos subiendo a la derecha encontramos las ruinas del Mas de Can Bruguera. Haremos un trozo subiendo suavemente rodeados de árboles y la naturaleza hasta llegar a una gorga de la riera. Si no va muy llena, recomiendo pasar un tramo por el bello medio de esta.
La última subida llega acompañada de una vuelta que nos llevará a Can Mascort y a la carretera que sube a Àngels, desde donde se observa una vista panorámica de la ciudad de Girona y sus alrededores. A partir de ahora empezamos a bajar volviendo hacia Quart. Durante la bajada nos toparemos con dos cortijos abandonados y en ruinas. El primero, Can Gispert, y el segundo mucho más grande que el anterior, Can Rigau. Al poco del segundo ya habríamos acabado la ruta por el Celrè, que ofrece más caminos por donde pasar si les ha gustado la ruta.
Χώρος θρησκευτικού ενδιαφέροντος

Santa Margarida

Ποταμός

Passera 1

Ποταμός

Gorga de Sant Pare

Ποταμός

Passera Riu 2

Ερείπια

Molí d'en Rigau

Ποταμός

Passera x

Ποταμός

Passera Riu

Χλωρίδα

Prats de Can Bruguera

Ερείπια

Can Bruguera

Ποταμός

Gorga Riu

Φωτογραφία

Can Mascort

Vistes Girona i a Sant Grau
Τόπος στάσης

Dipòsit

Ερείπια

Can Gispert Ruines

Ερείπια

Can Rigau

Σχόλια

    You can or this trail