Moving time  2 ώρες 45 λεπτά

Ώρα  6 ώρες 23 λεπτά

Σύνολο σημείων 1924

Uploaded 20 Αυγούστου 2018

Recorded Αυγούστου 2018

-
-
1.392 m
609 m
0
2,8
5,5
11,01 km

252 εμφανίσεις, 15 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Puebla de Benifasar, Valencia (España)

Passejant i trescant per l'interior de Castelló, a la Tinença de Binifassà, ens trobem aquesta ruta que és un 10 en tots els aspectes: paisatge, cultura i tranquil·litat. He d'afegir, a més, que és una excursió com les que m'agraden: amb diversos nivells de dificultat.

La catalogue de moderada, però ben bé alguna gent sense massa experiència la pot trobar difícil. Esta excursió la faig fer amb la meua dona, Anna. Vam anar fent el camí amb paciència, constància i gaudint de cada racó (d'ahí el temps total)

Divideisc en quatre trams el passeig:

A/ LA POBLA DE BINIFASSÀ ALS ESTRETS
B/ DELS ESTRETS FINS SENDA A LA MORRANDA
C/ LA MORRANDA A EL BALLESTAR
D/ DEL BALLESTAR A LA POBLA DE BINIFASSÀ

A/ LA POBLA DE BINIFASSÀ ALS ESTRETS
Iniciem la ruta a l'alberg de La Font Lluny (al final del poble) en direcció general est/sud-est. Transitem primerament en pla deixant el poble a la nostra esquerra. Passem pel llavador (punt d'inici de la Ruta dels Maquis) i seguim el que sembla un antic llit de rierol. En un moment donat, tombem a la dreta i ascendim entre alzines i després entre ametllers i pins. Paisatge preciós!

Aplegarem a una tanca a la nostra dreta després d'una lleu costereta. La passem amb cura i ens desviem a l'esquerra seguint una petita senda que passa a la dreta d'uns ruscos. A partir d'este punt davallarem amb cura entre pins i alpegarem a la primera cruïlla important d'esta ruta.

B/ DELS ESTRETS FINS SENDA A LA MORRANDA
Des d'aquest punt (i seguint les fites a la nostra esquerra) aplegariem al Ballestar, però ens perdriem els Estrets de Binifassà.

Així que, a la nostra dreta, veurem una pista de pedres més ampla que davalla als Estrets. Si ens volem evitar el pas per les pedrotes, haurem de seguir les fites que marquen una senda alternativa que bordeja el pas principal.

El camí «oficial» te la dificultat d'anar transitant entre lloscos i cantos rodats de mides considerables en alguns trams. No té dificultat, però s'ha d'acançar amb lentitud i cura. Ara, la vista i el paisatge és ESPECTACULAR!!!
Una vegada passat l'Estret, ascendim lleument i caminem pel marge esquerre del riu fins aplegar a la segona cruïlla important d'esta ruta: l'inici de la senda a La Morranda.

C/ LA MORRANDA A EL BALLESTAR
De nou podem seguir avançant o tombar a l'esquerra per evitar-nos la pujada a La Morranda. Si ho hagués sabut, hauria seguit esta segona opció, perquè la calor apretava força i l'excursió ens haguera resultat més amable. Però vam seguir endavant per passar per La Morranda, cosa que ens va costar una acalorada considerable i encara que anàvem molt ben preparats, mai ens podem confiar. Vam avançar amb molta paciència, menjant fruita i parant sovint.

Seguint el llit del riu a mà esquerra, avancem fins a desviar-nos a l'esquerra. ÉS UNA SENDA QUE PASSA MOLT DESAPERCEBUDA! Estigueu atents al track per no perdre-vos.

La senda va pujant i planejant. En no res crestegem, xafant rossegueres i apreciat el paisatge primitiu que ens envolta. Avancem per un pinar i enganxem amb la pista d'accès al poblat íber de La Morranda a la nostra esquerra. Desfem el camí i seguim rectes per avançar entre un preciós alzinar que ens portarà a El Ballestar.


D/ DEL BALLESTAR A LA POBLA DE BINIFASSÀ
Visitem el Ballestar, que és una preciositat de poble. Després de descansar i prendre alguna cosa en el bar de la plaça, ens deixem caure costera avall. Seguirem les indicacions de tornada a La Pobla de Binifassà, a la qual aplegarem en una mitja horeta.

Una vegada allí, visiteu el poble (lloc on el Císter va restar durant molt de temps) i empapeu-vos de la solitud i l'autenticitat del matèix. Una absoluta meravella!!!

Bé, fins l'altra! Salut, camí i muntanya!!!

Σχόλια

    You can or this trail