LucT

Ώρα  5 ώρες 18 λεπτά

Σύνολο σημείων 3628

Uploaded 14 Σεπτεμβρίου 2015

Recorded Σεπτεμβρίου 2015

 • Rating

   
 • Information

   
 • Easy to follow

   
 • Scenery

   
-
-
89 m
24 m
0
5,0
10
20,08 km

3480 εμφανίσεις, 85 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Heide, Flanders (Belgique)

Wandelclub WSP Heverlee organiseerde zondag 13 september hun "Omloop van het Dijleland". Zaal Roosenberg (naast een zeer ruime parking) was de goedgekozen startplaats aan de "Zoete Waters": bij het verlaten van de zaal ben je letterlijk nog maar enkele stappen van de natuur gescheiden!

Naast de terreinen van FC Oud-Heverlee-Leuven wandelen we door de Nieuwendreef Heverleebos in, maken een zijsprongetje naar de Parnassusbergdreef en keren terug naar de Nieuwendreef die ons langs het Fransiscanenklooster over de Naamsesteenweg en onder de N25 Expresweg naar een eerste rustpost in het zaaltje aan het containerpark van Blanden voert.

Eens terug over de Expressweg en Naamsesteenweg betreden we het Wandelnetwerk Zuid-Dijleland dat ons over de Diewegstraat en de Langendaalstraat naar Meerdaalwoud brengt.

Een paar kilometer lopen we langs de rand van het (verlaten?) militair domein en dalen dan af langs de Hazeveldstraat naar Sint-Joris-Weert.

We steken de spoorweg over en volgen rechtsaf de rails tot aan de Reigerstraat, waar we linksaf de GR512 oppikken die ons door natuurgebied de Doode Bemde naar Neerijse brengt. Door de Lindenhoflaan en de Prins de Bethunelaan en langs Brouwerij De Kroon bereiken we de rustpost in de Donkerstraat.

De Lindenhoflaan en een lange, smalle voetweg brengen ons daarna weer naar de Doode Bemde. De wandeling volgt nu eerst de Ijse tot aan de samenvloeiing met de Dijle en volgt dan deze laatste langs Streek-GR Dijleland tot aan de Stationsstraat die we linksaf inslaan naar de Bogaardenstraat, over de spoorweg en verder omhoog langs de Korbeekdamstraat terug naar Oude-Heverlee.

Aan de overzijde van de Waversebaan komen we terug aan de terreinen van FC Oude-Heverlee en bereiken via het Pad van Aa weer de Roosenbergzaal aan de Zoete Waters waar we deze mooie wandeling afsluiten.
Brouwerij de Kroon Neerijse, Vlaams-Brabant, België - Belgique - Belgien
De Roosenberg Maurits Noëstraat 15 3050, Oud-Heverlee, Vlaams Brabant, BEL 01 647 75 55
Minderbroeders Fransiscanen Prosperdreef 9 3054, Vaalbeek, Vlaams-Brabant, BEL
Kasteel Van Overschie|Kasteel Van Neerijse 3040, Neerijse, Vlaams-Brabant, BEL

1 comment

 • Φωτογραφίες fdmbxl

  fdmbxl 6 Αυγ 2018

  I have followed this trail  επαληθεύτηκε  View more

  nice and easy. It is all flat.

You can or this trail