-
-
-28 m
-69 m
0
2,6
5,1
10,21 χιλιόμετρα

144 εμφανίσεις, 7 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Schoorl, Noord-Holland (Nederland)

Niet bang voor een beetje klimmen en dalen? Beklim dan de Schoorlse Duinen, Nederlands breedste duingebied in de kop van Noord-Holland, met de hoogste duinen én volop ruimte om uit te waaien. Een eeuw geleden was het hier één grote zandbak, nu broeden er tientallen vogelsoorten, groeien er de mooiste paddenstoelen en speelt het zonlicht met duizenden boomblaadjes.

Meer dan 60 kilometer wandelpad brengt je naar de hoogste duinen, de oudste bossen of de stuivende duinen. Want liet Staatsbosbeheer honderd jaar geleden het zand juist vastleggen door bomen te planten, nu mogen sommige duinen weer vrij stuiven. Zoals bij De Kerf waar het Noordzeewater bij springtij en noordwesterstorm vrij toegang heeft tot de achterliggende duinvalleien. Met resultaat! Dankzij het zoute zeewater konden planten als zeekraal, zeeraket en schorrenzoutgras zich hier weer vestigen. In hun spoor volgenden vogels en duinhagedissen. Zo hebben de Schoorlse Duinen er nog een prachtig natuurgebiedje bijgekregen.
Provisioning

Bezoekerscentrum Schoorlse Duinen

δέντρο

Bossen

δέντρο

Bossen1

Provisioning

De Berenkuil

πάρκο

Duingebied Schoorl

χώρος στάθμευσης

Parkeren - Start/Finish Noorzeepad wandeling

De Schoorlse Duinen zijn een duingebied gelegen ten westen van Schoorl in Noord-Holland. Het zijn de hoogste (54 m) en breedste (5 km) duinen van Nederland. In het noorden grenst het natuurgebied aan de Hondsbossche zeewering, in het zuiden aan het PWN-gebied en in het westen aan de Noordzee. Het gebied wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Een eeuw geleden had het zand nog vrij spel, totdat Staatsbosbeheer begon met aanplanting. Nu vindt men er heide, naaldbossen, loofbossen en strand.
Παραλία

Strandopgang Hargen aan Zee

Παραλία

Strandopgang Schoorl aan Zee (Noord)

Παραλία

Strandopgang Schoorl an Zee (Zuid)

πηγή

Vogelmeer

Σχόλια

    You can or this trail