Wicky en Erick

Moving time  2 ώρες 24 λεπτά

Ώρα  4 ώρες

Σύνολο σημείων 1538

Uploaded 17 Ιουνίου 2019

Recorded Ιουνίου 2019

-
-
58 m
-31 m
0
2,4
4,8
9,52 χιλιόμετρα

17 εμφανίσεις, 0 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Meerwijck, Groningen (Nederland)

Leuke wandeling door de vogelrijke Oostpolder gelegen tussen het Drentsche Diep en Noordlaren.

We parkeren op de kleine parkeerplaats bij het surfstrand. Hierbij ligt ook het speciale hondenstrand, een hoekje van het gewone strand waar de honden van het Zuidlaardermeer gebruik kunnen maken. Alleen in de wintermaanden mogen ze ook op het andere gedeelte van het strand komen.

Na de zwempartij lopen we langs de beachclub en over het campingterrein naar de pont over het Drentsch Diep. Dit is een handbediend pontje en natuurlijk ligt hij aan de overkant, we moeten hem eerst naar ons toe halen.

Aan de overkant lopen we langs palingrokerij Vos en horecazaak "De waterjuffers" naar het eigenlijke doel; de Oostpolder. Op deze site's meer info over de rokerij en het cafe; http://www.palinghandelvos.nl
http://www.dewaterjuffersbijvos.nl

De Oostpolder zelf is een beroemd gebied bij vogelaars. Er komen vele soorten vogels voor, zowel weidevogels als watervogels. Tegenwoordig broedt ook de zeearend hier en wij zagen hier de redelijk veel voorkomende geoorde fuut. Op de bijgevoegde link van wikipedia is de hele geschiedenis van de polder uiteen gezet.
https://nl.wikipedia.org/wiki/Oostpolder_te_Noordlaren

Na de pont gaan we links af de dijk op langs het Zuidlaardermeer en houden de polder rechts van ons. De dijk is niet gemaaid en het gras staat kniehoog dus we vorderen langzaam maar kunnen rustig om ons heen kijken.

Aan het eind van de dijk komen we bij de uitkijktoren voor een gigantisch panorama rondom.

Vanaf de toren lopen we over de Meester Koolweg langs het Noordlaardervaartje naar het oude haventje van Noordlaren. Hier staat ook de mooie Bartholomeüskerk.

Vanaf de haven gaan we rechtsaf de Lageweg langs op het fiets/wandelpad tot aan de kruising met de Osdijk. Deze gaan we op om weer richting pontje te lopen. Halverwege is een oude boerderij met rondom op het erf verschillende oude trekkers. Geen idee of het nog bewoond is, het is in ieder geval slecht onderhouden.

Na een paar scholeksters op een hek te hebben gezien komen we weer bij de palinghandel van Vos terug en moeten weer de pont naar ons toe halen maar deze keer hebben we hulp van een paar fietsers die ook mee willen naar de overkant.

Weer op de camping is het nog een klein stukje naar de auto bij het strand.

Mocht deze wandeling je aanspreken en/of heb je hem gelopen dan kun je een berichtje achterlaten met een beoordeling.
Helemaal leuk vinden wij het als je onder onze foto klikt en onze volger wordt.

Veel wandelplezier.

View more external

χώρος στάθμευσης

Start en parkeerplaats

Παραλία

Meerwijckstrand

Op dit leuke stadsstrand is voor ieder wat wils; naast een heuse beachclub is er een hondenstrand, surfstrand en naturistenstrand.
Provisioning

Beachclub Vifero

Voor meer informatie; https://www.beachclubvifero.nl Verder over "camping Meerwijck" naar het pontje over het Drentsche Diep.
Πορθμείο

Handpontje over het Drentsche Diep

πανόραμα

Begin Oostpolder

πανόραμα

Begin dijkloop

De dijk loopt pal langs het Zuidlaardermeer.
πανόραμα

Wijdsheid Oostpolder

Diverse volgels te zien zoals zwanen, ganzen en de zeldzame geoorde fuut.
Birding spot

Aalscholvers op het Zuidlaardermeer

Nogmaals de geoorde fuut en een paar witte koeien in het veld vlak bij de uitzichttoren.
πανόραμα

Uitkijktoren

Prachtig uitzicht vanaf de toren.
δέντρο

Dode boom

Πληροφορία

Drinkwaterwinning

πανόραμα

Weggetje naar Noordlaren

Een stukje terug staat het oude gemaaltje van de polder.
ρεμέτζο

Haventje Noordlaren

Naast het haventje staat de alleraardigste Bartholomeüskerk. Voor meer info over deze kerk; http://www.pkn-ng.nl/bartholomeuskerk/
Σταυροδρόμι

Rechtsaf de Osdijk op

Voordat we de Lageweg verlaten en de Osdijk op gaan spiegelen we onszelf even in de 2 oogspiegels aan de boom. De Osdijk brengt ons weer bij de pont.
πανόραμα

Nostalgische trekker

Halverwege de Osdijk staat een verwaarloosde boerderij met allerlei nostalgische rotzooi. Hierna vervolgen we de weg en zien 2 scholeksters op een hek zitten.
Waypoint

Bij het pontje terug

Σχόλια

    You can or this trail