SeCR4

Σύνολο σημείων 1698

Uploaded 21 Φεβρουαρίου 2016

Recorded Φεβρουαρίου 2016

-
-
860 m
347 m
0
6,9
14
27,5 χιλιόμετρα

1520 εμφανίσεις, 46 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή El Coll, Catalunya (España)

Ruta que segueix un tram de la Ruta d'en Serrallonga (GR-178) visitant el Mas Serrallonga, on va viure el conegut bandoler Joan Sala, i tornant pel costat del Pantà de Susqueda fins al Santuari de la Mare de Déu del Coll.

La ruta passa per diverses fonts (sense garantia sanitària) i la gran majoria transcorre per ample pista forestal, a excepció del tram entre el pantà i el Coll de Nafré, que passa per una petita carretera asfaltada (es pot dir que no hi passen cotxes).

L'aparcament es troba a tocar del Santuari del Coll, al qual s'hi arriba des d'Osor passant pel Coll de Nafré.

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA:

Sortint de l'aparcament cal baixar uns metres per la carretera per a desviar-se a l'esquerre seguint el GR. Aquí comença la pista que passa aviat per un mas, el Soler. Baixant, a la dreta, es trobarà el Mirador de Serrallonga, amb vistes cap al Pantà de Susqueda.

Sense pèrdua, per pista i seguint encara el GR, s'arribarà al Mas Serrallonga. Es troba en ruïnes i cobert totalment de vegetació. Es pot entrar a la casa per un passadís entre romagueres.

Passat el Mas Serrallonga, es continua baixant fins a topar amb la pista que voreja el pantà i que, a l'esquere i seguint el GR aniria a trobar el Pantà de Sau. Cal anar cap a la dreta, abandonant en aquest tram el GR. A partir d'aquí, cal vorejar el pantà fins a trobar la carretera que puja al Coll de Nafré. Durant els primers metres, a l'altre banda del pantà, es divisa l'església on es va casar en Serrallonga, Sant Martí de Querós.

Es creuen diverses rieres i passada la Font del Sot de les Branques s'abandona el pantà i comença una dura pujada cap al Coll de Nafré (Aquí es torna a seguir el GR). Aquesta pujada és per una petita carretera asfaltada per on es pot dir que no hi circulen cotxes (només qui baixa al pantà, normalment a pescar).

Un cop al Coll de Nafré, s'abandonarà la carretera per acabar de pujar cap al santuari per un corriol que surt a l'esquerre. En poc temps s'arriba al Santuari del Coll, últim punt a visitar d'aquesta caminada, doncs l'aparcament queda just al davant d'aquest.
ερείπιο

Mas Serrallonga

L’any 1618 en Joan Sala i Ferrer va contraure matrimoni amb la pubilla del mas Serrallonga de Querós, del qual es troben les seves restes a disset quilòmetres de Sant Hilari Sacalm.
Sacred architecture

Mare de Déu del Coll

La Mare de Déu del Coll és un santuari marià a cavall de les valls d'Osor i de Susqueda, a les Guilleries. Tot i que administrativament està inclòs al municipi de Susqueda és més proper a la vila d'Osor que a Sant Martí Sacalm, principal nucli de Susqueda a l'altra riba del Ter. L'administració eclesiàstica l'adscriu al bisbat de Vic, i és que les Guilleries marquen la divisòria natural amb el bisbat de Girona a l'oest.
χώρος στάθμευσης

Aparcament

Espai on aparcar a tocar del Santuari de la Mare de Déu del Coll.
Sacred architecture

Sant Martí de Querós

Sant Martí de Querós és una església romànica del municipi de Sant Hilari Sacalm, documentada des de principis del segle XII i protegida com a bé cultural d'interès local. Era l'església parroquial del poble de Querós i fou abandonada el 1966 després de la construcció del pantà de Susqueda. Està ubicada just al límit de les aigües de l'embassament. En fou rector Antoni Serrallonga, fill del bandoler Joan de Serrallonga.
Ποταμός

Riera del Sot de Serrallonga

Riera que es creua abans d'arribar al Mas Serrallonga.
πηγή

Font del Sot de les Branques

Font a tocar del Pantà de Susqueda.
πανόραμα

Mirador de Serrallonga

Mirador sobre el Pantà de Susqueda.
πηγή

Font de l'Obac

Font que surt d'una roca i es troba baixant del Mas Serrallonga al pantà.
Ποταμός

Riera

Riera que es creua vorejant el pantà.
Ποταμός

Riera 2

Riera que es troba vorejant el pantà.
Ποταμός

Riera del Sot de Can Serra Bronquera

Riera que es troba vorejant el pantà.
Ποταμός

Riera de Querós

Riera que es creua baixant del Mas Serrallonga. Passada aquesta hi ha una font.
πηγή

Font

Font que es troba un cop s'ha creuat la Riera de Querós.
Ποταμός

Riera del Sot del Sui

Riera que es creua vorejant el pantà.
Ποταμός

Riera del Sot de Serrallonga 2

Riera que es creua vorejant el pantà.
πηγή

Font del Soler

Font a tocar del mas El Soler. D'aigua no potable.
Ποταμός

Riera del Sot de Mongorda

Riera que es troba just abans d'arribar al pantà baixant del Mas Serrallonga.
Mountain pass

Coll de Nafré

Coll on s'uneixen la carretera que puja d'Osor, la que baixa al Pantà de Susqueda i la que puja al Santuari del Coll. Aquí s'acaba la carretera asfaltada.
Waypoint

Casa Nova del Coll

Casa que queda a l'esquerre del corriol que puja al Santuari del Coll.
Waypoint

El Soler

Mas que queda a l'esquerre del camí tot just començar pel GR.

Σχόλια

    You can or this trail