Ώρα  4 ώρες 13 λεπτά

Σύνολο σημείων 2736

Uploaded 26 Ιανουαρίου 2021

Recorded Ιανουαρίου 2021

-
-
907 m
409 m
0
2,7
5,5
10,99 χιλιόμετρα

269 εμφανίσεις, 21 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Sant Pere Despuig, Catalunya (España)

RECORDA    si et posiciones sobre    " Veure més  "    (de color blau)  que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida-arribada: La Vall de Bianya, Pas dels Traginers (és el començament de la Via Romana).

Anirem per la pista forestal (està asfaltada) que ens portarà l'església de Sant Martí del Clot (Catalunya Romànica, Vol. IV La Garrotxa, pàg. 379). Un cop visitada continuarem pujant per la pista que ens portarà a la casa de la Vilotja. Pel darrera de la casa surt un camí (fressat i amb senyalització de pintura groga i també blava), que ens pujarà al Coll de la Barcadura pel Collet de Sant Martí.

Un cop al Coll desfarem el camí de l'anada, uns cent trenta metres per agafar el camí que marxa a Ponent (té un barrat al seu començament i no té senyalització de pintura). Per fer aquest camí us caldrà l’ ajuda del GPS i TENIR EXPERIÈNCIA EN SABER RASTREJAR VELLS CAMINS I RASTRES.

L'alternativa és anar pel camí que va del Coll de la Barcadura a la Collada del Capsacosta per la Serra de Malforat. Veure: La Vall del Bac-Cap Sacosta-Serra de Malforat-Coll de la Barcadura-Mare de Déu dels Angels de Llongarriu-Santa Magdalena del Coll

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-vall-del-bac-cap-sacosta-serra-de-malforat-coll-de-la-barcadura-mare-de-deu-dels-angels-de-llong-63189872

Varem fer forces fites que us seran d'ajuda. Si el feu, cal fer-ne més per que no es perdi el camí. El primer tros fins que trobareu un antic camí de carretes, es segueix bé. D'aquí a la Cota 882, el camí és més aperduat. En arribar a sota de la Cota trobareu un vell i gros roure que ens senyala que estem a sota del camí de la Serra de Malforat.

Pujarem a trobar el camí i anirem en direcció a Ponent fins arribar al Malforat. El Malforat es troba en el caire de la Serra i és un conjunt de roques grandioses, passades capritxosament que guarden un forat, avui tapat, que era un cau on queien animals de bosc i xais dels ramats. Fou una font d'inspiració de llegendes. Es deia que si s’hi tirava un gat, sortia a la cendrera de la casa del Beltran.

Aquesta mateixa llegenda també es deia de la Tomba (Avenc) del Sitjar i el gat sortia a la cendreres de la casa de l'Apallador.

També el Malforat fou punt de trobada de més d'una festa, com la del Dimarts de Pasqua, on s'hi celebrava Missa d'Ofici i es repartia l’Ofrena de Pa.

Un cop visitat retornarem a la cota 882, on per la cara de migjorn surt un camí fresat i té una fita molt grossa al començament (varem deixar algunes fites)) que baixa molt dret a trobar una parada de caçadors i d'aquí una mica més avall una segona parada i una bassa dels senglars.

D’aquest punt surt un camí que havia set una vella pista de desemboscar, que marxa en direcció al sud-oest a trobar una pista que seguirem tot baixant. En la baixada passarem pel Puig de les Creus que visitarem tot i que la vegetació s'ha menjat el mirador.

Retornarem a la pista per seguir baixant fins arribar al Camping de la Vall de Bianya. Creuarem la carretera i baixarem per una pista asfaltada a trobar la Vía Romana que en direcció a Llevant ens portarà al nostre punt de sortida.

Cartografia: Editorial Alpina, mapa Alta Garotxa.

View more external

Τόπος στάσης

Cruïlla

Τόπος στάσης

Cruïlla Sant Martí

Τόπος στάσης

Sant Martí del Clot

Τόπος στάσης

Església

Τόπος στάσης

la Vilotja

Τόπος στάσης

Collet de Sant Martí

Τόπος στάσης

Mirador

Τόπος στάσης

Coll de la Barcadura

Τόπος στάσης

Camí

Τόπος στάσης

Camí de Carretes

Τόπος στάσης

el Roure

Τόπος στάσης

Camí

Τόπος στάσης

Camí de la Serra de Malforat

Τόπος στάσης

Mirador

Τόπος στάσης

el Malforat

Τόπος στάσης

Parada 4

Τόπος στάσης

Bassa dels porcs i parada 3

Τόπος στάσης

Pista

Τόπος στάσης

Puig de les Creus

Τόπος στάσης

Camping

Τόπος στάσης

Camí Romà

Τόπος στάσης

Bertranet

Τόπος στάσης

el Perot

Τόπος στάσης

Ribera de Sant Ponç

Σχόλια

    You can or this trail