exploreri

Moving time  3 ώρες 34 λεπτά

Ώρα  3 ώρες 50 λεπτά

Σύνολο σημείων 2700

Uploaded 19 Μαΐου 2018

Recorded Μαΐου 2018

-
-
227 m
93 m
0
3,9
7,8
15,58 χιλιόμετρα

169 εμφανίσεις, 1 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Preradovići, Republika Srpska (Босния һәм Герцеговина)

Kad sam trebao ostaviti auto kod auto-elektricara na 4 sata, elektricar me je pitao da li treba negdje da me odveze. Odgovorio sam "ne treba", izvadio ruksak i stapove i reko skoknucu preko do Save. Elektricar se samo nasmijao smatrajuci to dobrom salom i mahno mi okrenuvsi se da radi.
Kad sam se poslije 4 sata vratio pokazujuci mu predjenih 15 km i krug koji sam obiso, odgovorio je da sam sigurno tu bio ranije pa znam teren.
Pored "lijepog ubijanja vremena dok cekam", uzivanja u prirodi i otkrivanja novih predjela, ova setnja bila je test i koliko se covjek moze pouzdati i kako izgledaju putevi i staze na terenu koje mu wikiloc i google maps oznace kao prohodne i koristi ih cak i za auto-rutiranje i kako izgledaju putevi koje ne oznaci a sa satelitskog snimka su jasno vidljivi.
Odgovor na kraju, bar ovdje , je da na terenu cesto nema jasne razlike. sumski putevi koji su oznaceni ne razlikuju se puno od onih neoznacenih i cesto na skretanjima nisi siguran koji je put veceg prioriteta. i oznaceni putevi su neprohodni za osobna vozila, zarasli , neravni ili blatni. ali plus za google je da ipak te najgore "najcesce" ne koristi za rutiranja, zaobilazi ih i ne preporucava ih , mada su bar iz onog sto je vidljivo na karti oznaceni istim prioritetom kao i oni drugi. i drugi plus je sto oni koji su oznaceni sigurno postoje i prohodni su bar pjeske, sto je velika pomoc prilikom planiranja pjesackih ruti na nepoznatom terenu.
Nazalost zbog nedostatka vremena i malo lutanja po sumskim putevima nismo uspjeli da se spustimo do Save mada smo dosli blizu i nismo naisli ni na jedan vidikovac odakle bi mogli bolje osmotriti rijeku i njenu okolinu.
Σταυροδρόμι

Lug - polazak

Sacred architecture

Lug centar

Σταυροδρόμι

Skretanje za Agice

Γέφυρα

Selo Agici - most

most preko kanala
πανόραμα

Pogled na Derventu

Πληροφορία

Agici groblje

Σταυροδρόμι

Skretanje

ovdje nismo bili sigurni koji je put ranije zacrtani
Σταυροδρόμι

Skretanje za put prema Pjevalovcu

Σταυροδρόμι

Skretanje 2

izlazak na bolji put, ulazak u Pjevalovac
Σταυροδρόμι

Pjevalovac 1

Σταυροδρόμι

Pjevalovac 2

Σταυροδρόμι

Izlazak ponovo na put Derventa - Banja Luka

Σχόλια

    You can or this trail