-
-
20 m
-1 m
0
3,1
6,1
12,24 χιλιόμετρα

6768 εμφανίσεις, 222 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Boomkens, Nord-Pas-de-Calais (France)

Bienvenue chez les Ch'tis, de film uit 2008 met Dany Boon zette Noord Frankrijk op de kaart. Bienvenue chez les Ch'tis trok in Frankrijk meer dan 20 miljoen bezoekers. Hij is daarmee de Franse film met de meeste bezoekers, aldus het record van de meer dan 40 jaar oude film La Grande Vadrouille verbrekend. De film heeft le Nord als vakantiebestemming een enorme boost gegeven en in heel Frankrijk kun je nu Ch'ti kreten als "du brun", "vindedious" en "biloute" horen. Ook de vraag naar de lokale stinkkaas, maroilles is explosief toegenomen. In werkelijkheid zijn de inwoners van Bergues (Sint-Winoksbergen) geen Ch'tis, maar Frans-Vlamingen, en spreken ze van oorsprong geen Picardisch, maar Nederlands dialect. Er is jammer genoeg 1 ding die ze in de film vergeten hebben en dat is dat Bergues ook heel wat natuurpracht te bieden heeft. De vestingen van Bergues vormen nu een der best bewaarde vestingbouwkundige bezienswaardigheden van Frans-Vlaanderen. Ze weerspiegelen op treffende wijze een door de eeuwen heen evoluerende militaire bouwkunst, van de 13e à 15e-eeuwse hoge, van torens voorziene stadsmuur tot de ingewikkelde, trapsgewijze aangelegde verdedigingswerken, waar de belegerden de vijand konden gadeslaan zonder zelf gezien te worden. Net zoals onze thuisstad Menen lag Vauban aan de basis van de werken.Op deze gemoedelijke wandeling kun je het stadje Bergues langs alle kanten ontdekken. De tocht start langs het kanaal van Bergues ter hoogte van het fort Vallières. We trekken een rondje rond de oude stadswallen en passeren aan de restanten van de St-Winoksabdij. We keren terug langs enkele mooie stukken natuur en door het Bois des Forts.

View more external

7 αξιολογήσεις

 • Φωτογραφίες GPS MTB- en Fietsroutes

  GPS MTB- en Fietsroutes 20 Ιουλ 2012

  I have followed this trail  View more

  Bergues is een van de best bewaarde versterkte steden van Noord-Frankrijk. Mooi om te bezoeken!

 • Bruges 20 Ιουλ 2012

  Tres agréable randonnée!

 • Jorge De Stapper 25 Ιουλ 2012

  I have followed this trail  View more

  Prachtige wandeling!

 • renateK 24 Φεβ 2014

  Een wandeling, die ook uitermate geschikt is voor rolstoelgebruikers en jonge gezinnen met kinderwagens.

 • Φωτογραφίες Bjorn99

  Bjorn99 4 Μαρ 2014

  Fijne wandeling. Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan Café la Poste. Je zit meteen in de setting van de film 'Bienvenue chez les Ch'tis'.

 • Sloebertje 4 Μαϊ 2014

  I have followed this trail  View more

  Gewoon prachtig!!!

 • Φωτογραφίες Bounty8400

  Bounty8400 17 Ιουλ 2016

  Samen met de hondjes genoten van deze tocht, een aanrader voor wie houdt van een rustige wandeling over goed begane (on)verharde wegen, natuur en erfgoed.

You can or this trail