dcve

Σύνολο σημείων 885

Uploaded 1 Ιουνίου 2018

Recorded Ιουνίου 2018

-
-
23 m
-17 m
0
5,6
11
22,38 χιλιόμετρα

107 εμφανίσεις, 0 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Zwartsluis, Overijssel (Nederland)

Begin: Busstation Zwartsluis Eind: treinstation Zwolle

Door Zwartwaterland naar Zwolle
Deze wandeling staat vooral in het teken van Zwartwaterland, de hele gemeente met Zwartsluis, Hasselt en vooral het Zwarte water.
De tram liep over de N331 en dat is verbazingwekkend saai, als je er al mag lopen.
We lopen vanaf Zwartsluis en hier zie je hoeveel wateren hier bij elkaar kwamen, zoals de Arembergergracht en het Meppelerdiep en het Zwartewater zelf natuurlijk. Werd er vroeger turf afgevoerd, nu doet de pleziervaart zich te goed aan al dat water hier. Destijds was Zwartsluis het centrum voor het besnijden van Joodse jongetjes en Jan de Koning (CDA) kwam hier vandaan.
Via polderpaden lopen we langs de Buismanfabriek en Zwartewatersklooster. Dat laatste is een gehucht, waar weleer (1233) een nonnenklooster werd gesticht omdat de Bisschop van Utrecht was omgekomen. En die nonnen maar bidden. In de 16de eeuw waren de dames er weer klaar mee.
We lopen naar Hasselt (Overijssel). Een prachtig plaatsje met veel water ook. Het is een echt Hanzestadje, want het lag best strategisch aan de Vecht, het Zwarte Water en verderop natuurlijk de IJssel. De illustraties uit de WG van de Hulst boeken kwamen uit Hasselt. Ze hebben hier dan ook de Hulstdagen.
Voorbij de Hasselt trekken we verder langs het Zwarte Water richting Zwolle, waarbij het water via de Mastenbroekbrug verlaten om door de groene noordelijke wijk Holtenbroek van Zwolle te lopen.
We komen precies in Noord Zwolle uit bij de oude stadsmuren om dwars door het centrum te lopen. Zwolle is ook een Hanzestad en als hoofdstad van Overijssel heeft het veel moois, zoals de wallen, de markten, de oude straatjes, de Michaelkerk (met zijn glazen engel), de Perperbus (toren) en de eye-catcher: de fundatie. Een eclectisch museum met een Griekse voorgevel en een en enorme betegelde koepel: Je vindt het mooi of je vindt het lelijk zoals een voorbijganger vertelde. Feit is, dat het museum het goed doet.
Het treinstation Zwolle is recentelijk verbouwd en vernieuwd en vormt het middelpunt van veel treinverbindingen: Kampen,Lelystad, Amersfoort, Arnhem, Emmen, Groningen/Friesland.

View more external

Bus stop

001 Bushalte Zwartsluis

Γέφυρα

002 Meppelerdiep

Building of interest

003 Gemaal

Building of interest

003X Buismanfabriek

Birding spot

004 Zwartewaterkloostersweg

Πληροφορία

005 Zwartewaterklooster

Geen klooster wel een paar huizen met het oude kerkhof
Ποταμός

006 Zwartewaterklostersweg

Ποταμός

007 Sluizerdijk

Ποταμός

008 Binnengracht Hasselt

Building of interest

009 Kalkoven in Hasselt

Provisioning

010 Markt en oude stadhuis Hasselt

Ποταμός

011 Overijsselse Vecht in het Zwarte Water

Πληροφορία

012 Grens Zwolle Zwartwaterland

Λίμνη

012X Hasselterdijk Kolkzicht

Γέφυρα

013 Mastenbroekbrug

Γέφυρα

014 Op de Brug

δέντρο

015 Andantepad in Zwolle

Sacred architecture

016 Michaelskerk

Μουσείο

016X De Fundatie

Train stop

017 Station Zwolle

Σχόλια

    You can or this trail