dcve

Σύνολο σημείων 876

Uploaded 12 Ιουνίου 2015

Recorded Ιουνίου 2015

-
-
10 m
-26 m
0
5,7
11
22,83 χιλιόμετρα

1366 εμφανίσεις, 6 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Mennonietenbuurt, Utrecht (Nederland)

Begin: Bushalte Stationsstraat Uithoorn. Einde: NS station Alphen aan de Rijn
De Bonenlijn
We lopen de laatste van de Haarlemmermeerlijnen van Uithoorn naar Alphen. Het trace is goed bewaard gebleven, terwijl nagenoeg alle oude stationsgebouwen er nog staan.
We beginnen in Uithoorn, wat zo’n beetje het centrum is van alle lijntjes en lopen over de Ringdijk naar De Hoef. Het trace is geasfalteerd, maar er loopt toch wel een mooi beboomd fietspad naast en de uitzichten zijn oer Hollands: veel sloten, dijkjes en gevogelte.
De spoorlijn werd in 1915 geopend en in 1936 alweer opgeheven en werd de bonenlijn genoemd, omdat de landbouwers hier hun gewassen liet transporteren met het spoor.
We verlaten de Oude Spoorbaan om naar Noordeinde te gaan. Het zijn allemaal dorpjes van niks, maar het is er wel uiterst landelijk. Als we het Tochtpad nemen, zien we in de verte het stationsgebouw van Nieuwveen nog liggen. We betreden hier weer de spoorbaan waar de N462 over loopt, maar er loopt een mooi pad langs de golfbaan. Net voor de brug over de Ringvaart gaan we over een onverhard pad erlangs lopen. Pas op veel hekjes, maar verder prachtig. De Hogedijk omringt de Ringvaart en we passeren het gemaal van Nieuwkoop. Voor de plassen moet je iets zuidelijker zijn, maar hier is het ook mooi.
We komen in Aarlanderveen, waar Nico de Haan vandaan komt, het verklaart helemaal waarom hij hier geboren is, want er zijn inderdaad heel veel vogels te bekennen. Gespot: Tureluur, Grutto, Kievit, Stern, Kievit en nog veel meer. Ook hier is het station te bekijken. We passeren een echte molen viergang, dat wil zeggen dat er vier molens het water in stappen van ruim een meter omhoog pompen om het af te voeren. We zijn hier dus zo’n 5 meter onder NAP.
Nu loopt er een pad Kerkvaart evenwijdig aan de oude baan en dat loopt dwars door de weilanden naar de Oude Rijn voor Alphen. Helemaal mooi dus. We passeren de oude treinweg die hier de Rijn overstak om aan te sluiten op het spoor Alphen Bodegraven.
We vervolgen echter de kade van de Rijn naar Alphen. Neem hier vooral het veelal onverharde pad langs de Rijn. Je loopt soms achter de huizen langs, maar dat mag. Uiteindelijk komen we bij de N207, die je eerst onderdoor moet en daarna rechtsom via een trap het talud op. Via een eng deurtje kun je dan de brug over naar de grote hefbrug over de Gouw. We steken hem over.
Net over de brug loopt een mooi padenstelsel door Alphen naar het NS station. Het is razend modern.
Γέφυρα

001 Amstelbrug / Station Uithoorn

Je kunt er tegenwoordig eten
Γέφυρα

002 Ringdijk Menonietenwetering

Λίμνη

003 Ringdijk Tweede bedijking

Σταυροδρόμι

004 Oude Spoorbaan met eierautomaat

Ποταμός

006 De Hoef

Γέφυρα

007 Kromme Mijdrecht / Spoorhuis

Λίμνη

008 Langs de Oude Spoorbaan

Πληροφορία

010 Noordeinde

Πληροφορία

011 Station Nieuwveen vanuit Tochtpad

Λίμνη

012 Schilkerweg

Ποταμός

013 Hogedijk (veel hekjes)

Ποταμός

014 Ringvaart Nieuwkoop

φωτογραφία

015 Hogedijk

Πληροφορία

016 Korteraar aan de Hogedijk

Ποταμός

017 Poldergemaal Nieuwkoop

Ποταμός

018 Hogedijk Aarlerveen

Sacred architecture

019 Kerk Noordeinde vanaf Hogedijk

Sacred architecture

020 Aarlanderveen

Γέφυρα

021 Brug bij Stationsweg

Ποταμός

022 Molenviergang

Γέφυρα

024 Kerkvaartspad

Ποταμός

025 Kromme Rijn Treinweg

Ποταμός

026 Kromme Rijn

Γέφυρα

027 Hefbrug over de Gouwe

Σχόλια

    You can or this trail