-
-
165 m
57 m
0
2,5
5,0
9,91 km

965 εμφανίσεις, 2 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Pláka, Attica (Greece)

Αρεόπαγκος - στην αρχαία Αθήνα, το ανώτατο συμβούλιο των 501 [πρώην εξωτικά] Το όνομα του συμβουλίου προέρχεται από τον τόπο συνάντησης - λόφο Άρη, αφιερωμένο στον θεό του πολέμου, την Ερύνη, τον ναό τους ο πόδι του λόφου ήταν ένας παράδεισος για δολοφόνους. Η ακριβής ώρα της ίδρυσης του Συμβουλίου της Αρεοπαγούς είναι άγνωστη. Μόνο οι εκπρόσωποι της αριστοκρατίας ήταν μέρος του Αρεοπαγού μέχρι τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις. Οι Αρεοπαγίτες είχαν την υψηλότερη δικαστική και πολιτική δύναμη στην αρχαία Ελλάδα. Ήταν ευθύνη του Areopag να ασκεί πολιτική και να αποφασίζει για τον πόλεμο και την ειρήνη. Σε θέματα μεγάλης κρατικής σημασίας, ασχολήθηκαν με την επιβολή κυρώσεων για τα σοβαρότερα εγκλήματα και τον έλεγχο όλων των αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των αρχόντων. Ο Αρεοπαγκός είχε το δικαίωμα να τους απολύσει από το αξίωμα.
Erechtheum - ναός κτισμένος στην Ακρόπολη της Αθήνας, αφιερωμένος στον Ποσειδώνα και την Αθηνά. Το Erechtheum είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αρχιτεκτονικές λύσεις. Το έδαφος αναγκάστηκε από τη διάταξη των δύο επιπέδων του ναού. Ολόκληρος ο ναός αποτελείται από τρία διασυνδεδεμένα στερεά, χτισμένα σε ορθογώνιο σχέδιο. Μια ξεχωριστή είσοδος οδήγησε σε κάθε ένα από αυτά. Το κεντρικό κεντρικό κτίριο είναι ένας ναός με πρόσοψη που βλέπει ανατολικά. Έξι ιωνικές στήλες τοποθετήθηκαν μπροστά στην πρόσοψη. Από το βορρά υπήρχε μια μεγάλη στοά που περιβάλλεται από τρεις πλευρές από μια ιωνική κιονοστοιχία. Η οροφή της μικρότερης, νότιας πόρτας (το Porch Kor) βασίζεται σε έξι καρυάτιδες. Τα τμήματα ήταν καλυμμένα με μια οροφή διακοσμημένη με τα ταμεία. Οι εξωτερικοί τοίχοι ήταν διακοσμημένοι με μια συνεχή ζωφόρο από μπλε-μπλε ασβεστόλιθο (φόντο) και πεντελικό μάρμαρο (στοιχεία σε ζωφόρους). Η τεχνική της κατασκευής της ζωφόρου ήταν να κόψει τα περιγράμματα της μορφής στον ασβεστόλιθο και να ενσωματώσει μαρμάρινες μορφές σε αυτό. Έδωσε ένα ενδιαφέρον χρώμα αποτέλεσμα. Το Erechtheum θεωρείται ένας από τους ομορφότερους αττικούς ναούς. Υπάρχει επίσης ένας μύθος για τη δημιουργία του Erechtheum (το οποίο είναι επίσης μύθος για την επιλογή του σημερινού ονόματος της πόλης). Όταν η Αθήνα δεν ήταν ακόμη αναπτυγμένη πόλη, ο Ποσειδώνας και η Αθηνά πολέμησαν μια διαμάχη για το ποιος θα ήταν ο φύλακας της πόλης. Το πρόβλημα έπρεπε να επιλυθεί από τους κατοίκους που θα αποφάσιζαν ποιο ήταν το δώρο πιο πολύτιμο. Ο Ποσειδώνας χτύπησε την τρίαινά του με ένα βράχο από το οποίο αναβλύστηκε μια αλμυρή πηγή (τώρα υπάρχει ένα πηγάδι, που βρίσκεται στο μέσο του Ερέχθετου), η Αθηνάς έδωσε την ελιά που οι κάτοικοι θεωρούσαν ένα πιο πολύτιμο δώρο από το νερό. Όπου αυτή η διαμάχη πέταξε, ένας ναός ανεγέρθηκε ή Erechtheum, για να γιορτάσει το γεγονός.
Ο Ήφαιστος, ένας ναός αφιερωμένος στον Ήφαιστο και την Ατενά, προστάτες της τέχνης, που βρίσκεται στην περιοχή Κεραμέκως πάνω από την αγορά στο νότιο τμήμα της Ακρόπολης στην Αθήνα. Ο ναός χτίστηκε στη δωρική τάξη γύρω στο 445 π.Χ.-425 π.Χ .. Για μεγάλο χρονικό διάστημα ο ναός περιγράφηκε και ήταν γνωστός ως Θησείον ή Τεζέζον. Η Β. Sauer έχει δημιουργήσει τους πραγματικούς προστάτες της. Το λάθος προκλήθηκε από τη διακόσμηση του ναού - οι μετόπες του ήταν διακοσμημένες με σκηνές που απεικονίζουν τα έργα του Ηρακλή και του Θησέα. Αρχιτεκτονικά, είναι peripteros, hexastilos. Ο κύριος χώρος του ναού (κυψέλη, ναός) περιβάλλεται από μια κιονοστοιχία αποτελούμενη από 6 στήλες στην πλευρά βραχύτερης εισόδου (hexastilos) και 13 στήλες στη μεγάλη πλευρά. Τα ηχεία στέκονται σε μια κρέπα τριών σταδίων. Το εσωτερικό του κελύφους περιβάλλεται από μια μονή κιονοστοιχία (peripteros), 4 διώροφες στήλες από την αντίθετη πλευρά και 7 κατά μήκος. Η είσοδος στο κεντρικό δωμάτιο του ναού βρίσκεται πίσω από τον προθάλαμο, μεταξύ των μυρμηγκιών (στενώσεις στις πλευρές του πλήρους τοίχου) που προεξέχουν πέρα ​​από την κιονοστοιχία της κυψέλης. Στο πίσω μέρος του ναού βρίσκεται ο οπίστοδμος, ένα μικρό ορθογώνιο δωμάτιο, ένας πλήρης τοίχος αποκομμένος από το κελί, με είσοδο ανάμεσα σε δύο κίονες (μεταξύ των δύο στηλών εισάγετε επίσης τον προθάλαμο). Στην αρχαιότητα, τα τείχη του ναού ήταν διακοσμημένα με μια συνεχή ιωνική ζωφόρο που δείχνει τους λαπιτιανούς αγώνες. Μέσα στο κελί, στο δυτικό τμήμα, τοποθετήθηκε το άγαλμα της Αθηνάς και του Ηφαίστου που είχε χαράξει ο Αλκαμένης. Η εκκλησία WV προσαρμόστηκε στην εκκλησία αφιερωμένη στον Άγιο. Γιώργος. Κατά την τουρκική εποχή, ολόκληρη η περιοχή ήταν έρημη και οι Τούρκοι θέλησαν να αποσυναρμολογήσουν την εκκλησία για να αποκτήσουν οικοδομικά υλικά. Το 1660 ο Mehmed IV απαγόρευσε αυτό. Ήδη το 1834 ο ναός έγινε εθνικό μνημείο της Ελλάδας. Χάρη σε έναν καλό συνδυασμό των περιστάσεων, ο ναός είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα μνημεία της ελληνικής τέχνης.
Χτίστηκε στη νοτιοδυτική πλαγιά της Ακρόπολης των Αθηνών το 161 από τον Ηρώδη Αττικό, ο οποίος γιόρτασε έτσι την ανάμνηση της αγαπημένης του συζύγου, της Ασπασίας Ρεγίλα. Το Ωδείο είχε 32 σειρές θεατών, όπου 5 έως 6 χιλιάδες θεατές θα μπορούσαν να κάθονται. Χτίστηκε στο στυλ των ρωμαϊκών θεάτρων. Η σκηνή πλάτους 35 μέτρων είχε τρεις ορόφους. Η κυκλική ορχήστρα με διάμετρο περίπου 19 μ. Ήταν επενδεδυμένη με σκακιέρα λευκού και μαύρου μαρμάρου. Το όλο κτίριο, για καλύτερη ακουστική, καλύφθηκε με οροφή από κέδρο. Στην αρχαιότητα έγιναν μουσικοί διαγωνισμοί και διάφορες παραστάσεις. Εκτός από τις συναυλίες, το Odeon είναι κλειστό - μπορείτε να το παρακολουθήσετε μόνο από τη θέα του πτηνού.
Ο ναός, χτισμένος σε σχέδιο peripteros, στέκεται σε ένα στυλοβάτη με διαστάσεις 69.51 x 30.86 μ. Περιβάλλεται από μια κιονοστοιχία αποτελούμενη από 46 κίονες (17 μακρύτερες πλευρές και 8 μικρότερες) με 20 καντόνια. Ο Προνάος και ο οπίσσιονός προηγούνται των 6 στηλών. Πίσω από τον πρόναο (προθάλαμο) υπάρχει ναό, στο οποίο στο βήμα υπήρχε ένα άγαλμα της Αθηνάς Παρτενός, ύψους 11 μ., Που κατασκευάστηκε από τον Φειδία στην χρυσανθεντική τεχνική. Το εσωτερικό του Ναού στις τρεις πλευρές περιβάλλεται από μια στήλη δύο επιπέδων, η οποία τα χωρίζει σε τρία ναύτες. Ο Οπίστοδος (η αρχαία ονομάζεται αυτή η αίθουσα Παρθενώνας) είναι μια πλατεία αίθουσα, μέσα στην οποία υπάρχουν τέσσερις στήλες στην Ιωνική τάξη Τα τείχη του ναού είναι διακοσμημένα με μια συνεχή ιωνική ζωφόρο (η αποκαλούμενη ζωφόρος Panatenay). Το μήκος της ζωφόρου που τοποθετείται στους εξωτερικούς τοίχους είναι 160 μέτρα στα εσωτερικά τοιχώματα των 60 μέτρων. Οι πρόποδες του Παρθενώνα ήταν διακοσμημένοι με ανάγλυφα που αναφερόταν στη γέννηση της Αθηνάς (ανατολικό τυμπάνιο) και τη διαμάχη μεταξύ Αθηνάς και Ποσειδώνα για την κυριαρχία της Αθήνας (δυτικό τυμπάνιο). Στη διακόσμηση των γεφυρών για πρώτη φορά στην ελληνική τέχνη, το λεγόμενο ύφος υγρών ρόμπες (στο παιχνίδι Mojr παρακολουθώντας τη σκηνή γέννησης). Οι μετόπες που τοποθετήθηκαν στις δοκίδες ήταν διακοσμημένες με σκηνές που απεικονίζουν τη μάχη των θεών και των ηρώων. Οι αγωνιστικοί χαρακτήρες τοποθετούνται σε ζεύγη. Ο νότιος τοίχος (καλύτερα διατηρημένος) είναι μια απεικόνιση των λαπωνικών αγώνων με τους κένταυρους, ο δυτικός τοίχος αντιπροσωπεύει τον αγώνα των Ελλήνων με τους Αμαζόνες, ο ανατολικός τοίχος δείχνει τους αγώνες των θεών με τους Γίγαντες, εμφανίζονται σκηνές από τη σύλληψη της Τροίας στο βόρειο τοίχο. Panathenai Frieze (το όνομά του συνδέεται με το Παναθήμαιο, μια γιορτή που γιορτάζεται στην Αθήνα από 24 έως 29 Hecatombajonu ή, σύμφωνα με το σημερινό ημερολόγιο, στα τέλη Ιουλίου και Αυγούστου). Η ζωφόρος τοποθετήθηκε σε ύψος 11,0 m πάνω από το στυλοβάτη. Περιβάλλει τους τοίχους του ναού από έξω και από μέσα. Πάνω από 400 ανθρώπινες μορφές και 200 ​​ζώα - οι κάτοικοι της Αθήνας - συμμετέχουν στην πομπή. Υπάρχουν εικόνες νεαρών ατόμων που μεταφέρουν νερό, ηλικιωμένους με κλαδιά ελιάς, πομπή 140 ιππέων, ζώα που πραγματοποιήθηκαν για θυσίες (hecatomb). Στον ανατολικό τοίχο, η πομπή των κοριτσιών περπατά προς την ιέρεια, η οποία παίρνει το πέπλο (κορύφωση της πομπής), μια νέα ρόμπα για την Αθηνά. Κατά την κατασκευή του Παρθενώνα εισήχθησαν αρκετές καμπύλες που είχαν στόχο την εξάλειψη των οπτικών ψευδαισθήσεων και την προσαρμογή της δωρικής ζωφόρου στις απαιτήσεις της αρχής της τριγλυφίας. Τα μεσαία τμήματα του στυλοβάτου ανυψώθηκαν σε σχέση με το οριζόντιο επίπεδο με 6,8 (στη μικρή πλευρά) και 17,7 cm (στη μεγάλη πλευρά). Προκειμένου να αποφευχθεί η ψευδαίσθηση των εξωτερικών κολώνων να στρέφονται προς τα έξω, είχαν κλίση 7 cm προς τα μέσα (χάρη στο οποίο μειώθηκε επίσης και η ενδιάμεση βαθμίδα), γεγονός που επέτρεψε τη διατήρηση της αρχής των τριγώνων). Η μεγέθυνση της διαμέτρου των ακραίων κολώνων επηρέασε επίσης τη μείωση της διασωματωμένης στήλης. Η ένταση στο ύψος των 2/5 του στελέχους εισήχθη για να διατηρηθεί η εντύπωση της κατακόρυφης στήλης. Οι εφαρμοζόμενες καμπύλες δίνουν την ψευδαίσθηση μιας τέλειου κατακόρυφου και επίπεδου όλων των στοιχείων του ναού.

Σχόλια

    You can or this trail