-
-
3.017 m
2.152 m
0
3,0
6,0
11,98 χλμ

108 εμφανίσεις, 11 αποθηκεύσεις

κοντά στην περιοχή Piau Engaly, Occitanie (France)

Ruta que sortint de l'estany de Cap Long corona els 2 tres mils més apartats de la cresta del Cap Long, el pic Maubic (3.058 m) i l'Agulla Tourrat (3.014 m).

Fins al pic Maubic la ruta no reverteix cap dificultat excessiva. La cresta d'accés a l'Agulla Tourrat sí que ens exigirà moure'ns per una ambient més aeri, grimpant i desgrimpant bé pel fil d'aquesta o bé decantats cap a l'oest, a la zona de l'estany Tourrat. En tot cas, si s'està avesat a la progressió en crestes aquesta s'ha de trobar assequible. Nosaltres, tot i dur material, no el vam fer servir, però ja sabeu que això és una cosa molt personal.

Sortint des de l'aparcament de l'estany de Cap Long fem el llarg flanqueig que el voreja en la seva totalitat.

Un cop deixat enrere l'estany travessem el riu de Cap Long, deixant-lo a la nostra esquerra. A partir d'aquí el camí comença a agafar bona pujada i sovint es fa per un terreny força trencat i poc còmode.

Quan arribem en un petit altiplà, on hi ha un petit estanyol mig colmatat, virem ja en direcció oest cap al Pic Maubic. En aquest tram superarem la morrena de l'antiga glacera i entrem en un món caòtic de blocs de pedra. Nosaltres aprofitem alguna congesta encara present en aquesta època per a evitar algun tram pedregós. Així coronem el pic Maubic (3.058 m) sense cap dificultat més remarcable.

Des del pic Maubic observem la progressió d'una cordada per l'espectacular cresta del Maubic al Pic Long. Cal tenir molta sang freda!

També observem la cresta que afrontarem nosaltres a continuació, la que va del Maubic fins a l'Agulla Tourrat.

La baixada del Maubic no és complicada però cal estar atent per com és de trencat el terreny. Un cop arribem al collet que separa ambdós cims, deixem les motxilles i iniciem la cresta. El primer tram horitzontal, sense massa problemes. La 1a agulla secundària la passem pel fil de la cresta. Tot just passada aquesta agulla ens decantem a la banda de l'estany Tourrat, davallant amb compte una placa amb força estries per anar progressant. Superada aquesta placa, en passem una altra en horitzontal. Ben agafats i mirant de no relliscar la superem i per una breu canaleta recuperem el fil de la cresta. A partir d'aquí superem les darreres dificultats pel fil d'aquesta fins a coronar l'Agulla Tourrat (3.014 m).

Cal dir que, tot i el que havíem llegit en algunes ressenyes, ni la sensació de la cresta és de ser extremadament aèria, ni la roca que hi ha és tan dolenta com ens pensàvem. Evidentment és una cresta i cal anar amb molt de compte i assegurar cada pas, però hi ha crestes força més aèries i amb roca més complexa que la que ens vam trobar a la cresta de l'Agulla Tourrat.

Per a tornar desfem la cresta fins al collet intermedi entre el Maubic i l'Agulla Tourrat i allà ja no tornem a pujar al Maubic. Comencem un flanqueig per una zona pedregosa pel vessant llevantí del Maubic fins a tornar a trobar el camí que havíem fet de pujada i així evitem fer tota la pujada al Maubic.

Des d'aquí ja només ens quedarà desfer el camí fet de pujada fins a l'estany de Cap Long.
Τόπος στάσης

AGULLA TOURRAT (3.014 m)

Τόπος στάσης

ESTANY DE CAP LONG

Τόπος στάσης

PIC MAUBIC (3.058 m)

Σχόλια

    You can or this trail